Chris Verhage schrijft boek over Reuzenhoek

Chris Verhage woont al jaren op de Reuzenhoek en heeft de geschiedenis van dat gehucht opgeschreven in een boek. De medewerking van veel (oud-)bewoners was daarbij onontbeerlijk. Het is een hardcoverboek geworden met 23 hoofdstukken en ruim 1000 foto’s.

Daarnaast zijn er nog diverse hoofdstukken waarin de wijde omgeving van de Reuzenhoek aan bod komt. Wie weet nog dat er een tramlijn liep van Zaamslag, via Hoek van de Dijk en de Kwakkel tot achterin de Kamperse Hoek of dat er ooit een steenbakkerij stond aan de Reuzenhoeksedijk. Zelfs prominente bezoeken van koningin Wilhelmina en eerder ook Napoleon aan de polders rondom worden belicht. De veranderingen in de landbouw, de Reuzenhoekse school, de firma Verlinde, de Reuzenhoek tijdens de Tweede Wereldoorlog, de middenstanders/kleine zelfstandigen: het zijn allemaal aparte hoofdstuk-ken.

Dankzij het plaatsen van advertenties is de aanschafprijs van het boek uitermate aantrekkelijk gebleven. Die advertenties zijn enkel afkomstig van ondernemers uit de Reuzenhoek of van de toegangswegen er naartoe.

Het boek wordt gedrukt in slechts een beperkte oplage van 300 stuks. Het samenstellen, uitgegeven en verspreiden gebeurt in eigen beheer met medewerking van DELTAXPRESS (let wel zonder e!) in Zaamslag.

Reservering middels voorinschrijving kan, voor 1 november,  bij Chris Verhage, Reuzenhoek 59, 4543ND Zaamslag of via mail: cverhage@zeelandnet.nl. Bij reservering kost het boek €19,95.

In zeer beperkte oplage is het boek daarna nog verkrijgbaar, tegen een prijs van € 24,95, bij de samensteller of in de volgende winkels: Boekhandel Van de Sande in Terneuzen, Bruna in Axel en bij De Stoof in Zaamslag.

Voor aanvullende informatie: bel  0115-431954 of 06-48913531 of mail